Гневни тълпи в Дженин излязоха на протест срещу висши служители на

...
Гневни тълпи в Дженин излязоха на протест срещу висши служители на
Коментари Харесай

Палестинците насочват гнева си към собственото си лидери след нападението на Израел в Дженин

Гневни тълпи в Дженин излязоха на митинг против висши чиновници на палестинските управляващи по време на заравяне в сряда. Гневът на хората нараства заради слабия отговор на управляващите след една от най-големите израелски военни интервенции в окупирания Западен бряг през годините.

Двудневната и оръжейните хранилища на въоръжените фракции в бежанския лагер в Дженин, аргументи обилни опустошения, в това число разрушени улици и изгорени коли. 

Поне 12 палестинци бяха убити, а към 100 бяха ранени при нахлуването, което стартира с нощни удари с дронове и включваше повече от 1000 израелски бойци. Един израелски боец беше погубен по време на интервенцията.
 Организация на обединените нации „ разтревожени “ от мащаба на нападението в Дженин
Организация на обединените нации „ разтревожени “ от мащаба на нападението в Дженин

Въздушните удари са прекънали доступа до вода, електричество и здравна помощ

Трима висши водачи на Палестинската власт, която упражнява номинално ръководство над елементи от Западния бряг, бяха принудени да изоставен погребението на 10 от починалите, откакто се сблъскаха с хиляди стачкуващи, в това число въоръжени мъже, извикващи " Махай се! Махай се! "

След отдръпването на израелските сили във вторник вечерта, водачите на Ислямския джихад и други въоръжени фракции оповестиха победа, а настроението измежду жителите на лагера беше предизвикателно.

В хода на интервенцията израелските сили задържаха 150 обвинени екстремисти , откриха скривалища с оръжия и крайпътни мини, в това число и под джамия, и унищожиха команден център. Израелската войска съобщи, че всички убити палестинци са били въоръжени бойци. Ислямският джихад и Хамас оповестиха петима починали като членове на техните организации.

След изтеглянето на израелските войски през нощта, беше обявено за. Ракетите бяха унищожени, а израелските военновъздушни сили удариха цели, принадлежащи на ръководещата Хамас, без да провокират жертви.

По време на насилието, което се популяризира от Дженин, и извърши ножов офанзива, ранявайки осем души, преди да бъде убит. Хамас разгласи, че той е член на организацията.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести във вторник , че интервенцията в Дженин е малко евентуално да бъде " еднократна " и че тя ще бъде " началото на постоянни нахлувания и непрестанен надзор на територията ". Същевременно представителят на въоръженото крило на Ислямския джихад съобщи, че скоро всяка алея и улица ще се трансфорат в зони на конфликти и борби.
 Стремежът на Израел да разшири селищата на Западния бряг, пояснен
Стремежът на Израел да разшири селищата на Западния бряг, пояснен

Израел се основава на исторически, религиозни и политически причини за законността на селищата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР